Περιφερική Ιριδεκτομή

Εάν ο οφθαλμίατρός σας υποπτευθεί ότι έχετε «στενές» ή «κλειστές» γωνίες αυτό σημαίνει ότι το κανάλι αποστράγγισης του ματιού σας είναι φραγμένο ή σχεδόν φραγμένο, κάτι το οποίο σας θέτει σε υψηλό κίνδυνο για αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση  και απώλεια όρασης. Αυτό ονομάζεται γλαύκωμα κλειστής γωνίας.

Ένα οξύ περιστατικό γλαυκώματος κλειστής γωνίας χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή οφθαλμική πίεση και πλήρη φραγή του καναλιού αποστράγγισης στο μάτι. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο, κόκκινα μάτια και μειωμένη όραση.

Για να θεραπευθεί, ή να προληφθεί, ο οφθαλμίατρός σας θα εκτελέσει περιφερική ιριδεκτομή , δημιουργώντας ένα χειρουργικό άνοιγμα  στο επάνω μέρος της ίριδας (του έγχρωμου μέρους του ματιού) χρησιμοποιώντας laser.

Αυτό το άνοιγμα είναι τυπικά τόσο μικρό που δεν μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος με γυμνό μάτι. Το άνοιγμα της ίριδας επιτρέπει την κυκλοφορία  των υγρών από το οπίσθιο μέρος της ίριδας στο πρόσθιο,( δημιουργώντας μία παράκαμψη) βοηθώντας στην επιστροφή της ίριδας σε μία πιο ομαλή θέση και στο άνοιγμα του καναλιού αποστράγγισης

Αυτή η θεραπεία με laser πραγματοποιείται πάντα σε εξωτερική βάση, συνήθως στο ιατρείο του οφθαλμίατρου Η θεραπεία δε θα βελτιώσει την όρασή σας, αλλά μπορεί να αποτρέψει την απώλεια όρασης από μία επικίνδυνη μορφή γλαυκώματος. Οι παρενέργειες της θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνουν την εμφάνιση “γραμμών φωτός», μία προσωρινή αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης, και φλεγμονή.

ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Μέλος του eye-med.gr

Προτεινόμενα Άρθρα